centrale Buderus

Cat costa montarea unei centrale termice de apartament ?

Preliminar montarii unei centrale termice de apartament trebuie identificata oportunitatea acestei investitii. Cei ce intentioneaza sa isi monteze o centrala de apartament, in marea majoritate a cazurilor, sunt conectati la reteaua de incalzire centralizata si vor sa se debranseze. In acest articol vom analiza doar aceasta situatie.  De retinut este faptul ca intr-un apartament se pot monta doar doua modele de centrale termice: centrale termice electrice si centrale termice murale cu functionare pe gaz metan, cu tiraj fortat (se monteaza pe perete si au un kit de evacuare gaze arse / admisie aer de aerdere, pe sistem tub in tub ). Este complet interzisa montarea in garsoniere / apartamente de bloc centrale termice ce functioneaza cu tiraj natural ( aerul de ardere se ia din incapere si care necesita montarea unui cos de fum clasic) pe gaz, lemne, carbuni, motorina, ulei, peleti, GPL/butelie, etc. De asemenea este interzisa montarea unei centrale termice de orice tip in baie. De regula centralele termice de apartament se monteaza in bucatarie sau intr-un balcon inchis si incalzit.

1. Pasii si costurile care implica montarea unei centrale termice electrice de garsoniera – apartament(2-4 camere):
- taxele si debransarea de la sistemul de incalzire centralizat – RADET Bucuresti ( 400 – 1000 RON ); de mentionat faptul ca in perioada in care se distribuie agentul termic de la sistemul de incalzire centralizat nu se fac debransari;
- foarte important: puterea electrica necesara functionarii in bune conditii a centralei termice electrice si a  celorlalti consumatori electrici din apartament va fi suma totata a  puterii consumata la nivel maxim de toti consumatorii electrici ( Puterea electrica totala = puterea maxima centralei termice electrice + puterea maxima a masinii de spalat + puterea maxima a frigiderului + puterea maxima a televizorului, calculatorului, becurilor, etc ); este obligatorie verificarea puterii electrice toatale ce se va face de catre furnizorul local de energie – Enel Bucuresti  si functie de necesarul de putere stabilit, se poate cere suplimentarea acestei puteri ( 200 -1000 RON )
- achizitia unei centrale termice electrice; marea majoritate a centralelor termice electrice sunt construite doar pentru asigurarea agentului termic la incalzire, iar pentru prepararea de apa calda menajera se poate monta, optional, un kit cu schimbator de caldura  in placi pentru prepararea in mod instant al apei calde sau un kit cu pompa pentru conectarea la un boiler ( conectarea la un boiler implica un spatiu de montaj mai mare dar ofera un confort suplimentar la prepararea de apa calda menajera); functie de calitatea si de puterea termica necesara pretul poate varia intre 2000 RON si 7000 RON
- montarea centralei termice electrice pe perete si echiparea acesteia cu robineti, filtre, etc, realizarea instalatiei interioare de incalzire cu radiatoare, realizarea instalatiei de alimentare cu apa rece a centralei termice, realizarea instalatiei de alimentare cu apa calda a consumatorilor si racordarea centralei termice la instalatia de incalzire ( 2500 -5000 RON, pret ce include radiatoarele din tabla de otel, conductele de cupru sau PPR sau pexal, fitinguri, coturi, mufe, teuri, reductii, alte materiale si manopera ).
- punerea in functiune (P.I.F. ) este de regula inclusa de producator / vanzator in pretul echipamentului dar sunt si unii care pot percepe o taxa de punere in functiune (50-200 RON)
- autorizarea de functionare a centralei termice se plateste de regula suplimentar ( 150 – 300RON), este valabila 2 ani de la data emiterii acesteia, urmand a se prelungi din 2 in 2 ani cu o Verificare Tehnica Periodica (V.T.P.); aceasta autorizare poate fi emisa numai de o societate autorizata ISCIR.

2. Pasii si costurile care implica montarea unei centrale termice, cu functionare pe gaz metan, de garsoniera – apartament(2-4 camere):

- taxele si debransarea de la sistemul de incalzire centralizat – RADET Bucuresti ( 400 – 1000 RON ); de mentionat faptul ca in perioada in care se distribuie agentul termic de la sistemul de incalzire centralizat nu se fac debransari;
- realizarea instalatiei de alimentare cu gaz a consumatorului se va face de catre o firma autorizata de distribuitorul de gaze din zona dvs, Distrigaz Sud – Bucuresti: proiectare, executie si punere in functiune ( 1500 -3000 RON )
- achizitia unei centrale termice murale pe gaz; puteti achizitiona o centrala termica pe gaz pentru incalzire avand si preparare instanta de apa calda menajera sau una cu boiler incorporat( cea cu boiler  incorporat implica un spatiu de montaj mai mare dar ofera un confort suplimentar la prepararea de apa calda menajera); functie de calitatea si de puterea termica necesara pretul poate varia intre 2000 RON si 5000 RON
- montarea centralei termice pe perete, montarea kitului de evacuare gaze arse, montarea filtrului regulator de gaz si echiparea acesteia cu robineti, filtre, etc, realizarea instalatiei interioare de incalzire cu radiatoare, realizarea instalatiei de alimentare cu apa rece a centralei termice, realizarea instalatiei de alimentare cu apa calda a consumatorilor si racordarea centralei termice la instalatia de incalzire ( 2500 -5000 RON, pret ce include radiatoarele din tabla de otel, conductele de cupru sau PPR sau pexal, fitinguri, coturi, mufe, teuri, reductii, alte materiale si manopera ); suplimentar recomandam montarea unui detector de gaz metan impreuna cu o electrovana, detector care nu va avertiza doar acustic o emisie de gaz ci si va inchide automat electrovana ( 250 – 350 RON )
- punerea in functiune (P.I.F. ) este de regula inclusa de producator / vanzator in pretul echipamentului dar sunt si unii care pot percepe o taxa de punere in functiune (50-200 RON)
- autorizarea de functionare a centralei termice se plateste de regula suplimentar ( 150 – 300RON), este valabila 2 ani de la data emiterii acesteia, urmand a se prelungi din 2 in 2 ani cu o Verificare Tehnica Periodica (V.T.P.); aceasta autorizare poate fi emisa numai de o societate autorizata ISCIR.

48 Comments

 1. Conti says:

  Pe mine m-a costat pentru un apartament cu 2 camere debransarea, racordarea la gaze si proiect, montarea unei microcentrale, radiatoare noi si teava si montaj undeva pe la 70 de milioane

  1. florin says:

   dar se merita , platesti ce consumi

 2. ela says:

  Conti,
  spune-mi te rog:

  *presupun ai montat o centrala Buderus
  * cu ce firma ai facut montajul?
  *cit a durat
  *de ce atit de scump? pretul include si pretul de cumparare al centralei?

  si eu intentionez sa achizitionez si sa montez una dar, nu stiu cui sa ma adresez si
  in plus nu stiu ce marca sa iau. nu stiu ce marca ar fi mai rentabila, cu un consum de gaz mai redus. multumesc!

  1. Marcel says:

   Prietene, era vorba de materiale NOI si nu S.H…………Iar daca e sa dai tepe la meseriasi…………

 3. florin says:

  Daca aveti atatia bani, nu aveti decat sa-i dati. Astia se mai orienteaza si dupa oameni. Depinde cum o musti. Eu am pus la 3 camere toata instalatia (centrala, calorifere, teava cupru) și proiect la gata, total cheltuieli 54 milioane. Mai mult de atat nu trebuie sa fie.

  1. simionescu luiza says:

   Florin,imi place mult pretul la care ai reusit tu sa montezi centrala(toata instalatia) in apartament cu trei camere.Te-as ruga numai sa-mi spui ce model de centrala ai pus in pretul asta,multumesc mult.

  2. gianina says:

   cum ai ajuns atat de ieftin? eu intentionez sa montez o centala in apartament cu 2 camere si mi-a facut cineva o estimare a costurilor in jur de 9000 lei. aste include: proiect gaze 230, taxe gaze 450, despagubire proprietarul conductei de gaze 500, trasul conductei pana in bucatarie 1900, 2500 centrala, 3100 restul, adica radiatoare si ce mai trebuie si 300 manopera.

  3. ANCA says:

   cum ai reusit la pretul acesta? poti sa-mi dai si mie niste sfaturi?

  4. Marius says:

   salut, eu am tot 3 camere si vreau sa imi pun centrala. Poti te rog sa imi dai mai multe informatii? cu ce firma ai lucrat?

   multumesc

  5. marioara says:

   cu ce firma ai facut? te rog sa imi dai si mie un nr de telefon sau o adresa de contact. iti multumesc

  6. florin says:

   tizule mai adauga ceva …. nu are cum …

 4. andone daniel says:

  deci la un ap.3 camere am dat 65 mil dar absolut tot , teava gaz de afara in casa 10m , detec.gaz , ins.cupru ,proiect , manopera absolut tot 65.mil

  1. petronela says:

   petro1967_e@yahoo.com
   Doresc sa-mi monteaz o centrala puteti sa-mi dati si mie va rog firmele sau firma cu care ati lucrat ,multumesc frumos

 5. Marian Stancu says:

  Andone Daniel, daca este posibil, ne poti oferi informatii cu ce firma ai lucrat, sau o persoana de contact. thanks”

 6. Doina says:

  Sunt din Bucuresti si va rog sa-mispuneti si mie firma cu care ati lucrat. Multumesc.

 7. Catalin says:

  Am montat si eu centrala la un apartament cu 2 camere.Mi-a placut ca acea firma a lucrat doar cu cu romstalul in ceea ce privesc robinetii, tevile, pompa apa,calorifere etc. iar centrala a fost alegerea mea un Viesmann(e adevarat ca in acea perioada era la oferta centrala).totul a costa 6000 lei.

 8. encut says:

  buna ziua,tin sa va contrazic putin in priviinta preturilor,preturile la manopera si materiale pot varia foarte mult iar ce spune florin de 54 de milioane inseamna ca a montat cu cineva cunoscut,numai o centrala de 28 kw viessman costa 2800 ron si nu mai pun manopera si materialele…preturile pot varia foarte mult in functie de calitatea materialelor si bineinteles de firma care monteaza,nu va mai luati dupa x sau y si cel mai bine consultati o firma de instalatii pentru deviz si atunci aflati pretul corect pentru ca si apartamentele sunt diferite.cu stima encut

 9. popa says:

  Eu am montat o centrala acum o saptamana.

  Costurile totale sunt urmatoarele:
  - proiect separatie coloana gaze: 1500 lei
  - despagubire vecini care aveau deja separatia la gaze si au tras acum cativa ani teava: 350 lei, dar banii astia mi-i recuperez in timp intrucat ceilalti vecini care vor face separatia la gaze ma vor despagubi la randul lor.
  - taxa gdf suez ptr contor gaze, 440 de lei
  - proiect debransare radet – 650 de lei
  - centrala termica – 1850 lei (ferolli-dedeman)
  - manopera montaj centrala si instalatii – 1350 lei
  - materiale, calorifere – 2400 lei

  Apartamentul este de doua camere si se poate observa clar ca aproape o treime din banii cheltuiti au mers la minunatul stat roman, care te jupoaie pe unde te prinde…

  1. petronela says:

   Buna seara,
   puteti sa-mi dati si mie va rog firmele , firma cu care ati lucrat, multumesc frumos .
   Vreau sa-mi montez si eu .

  2. MONICA IONESCU says:

   Va rog mult, imi poti da si mie datele societatii cu care ai lucrat? Multumesc mult anticipat!
   Ma intereseaza si pe mine montarea unei centrale.

   Monica Ionescu

 10. mihai says:

  buna ziua,va rog sa imi spuneti si mie unde gasesc o firma care sa imi faca proiectul,iar dak vreti o firma care sa va monteze cetrala super ieftin cunosc eu pe cineva,au super preturi!

 11. lidia says:

  mihai vreau si eu firma aceea care monteaza centrale ieftin. ms anticipat.

  1. marius says:

   am vazut la cineva ca a platit 650ron la radet pentru debransare ca taxa.Nu va lasati pacaliti, nu au dreptul sa va ceara bani cet sau radet pentru ca ei nu sunt propietari la tevile din bloc si nici nu au contract individual cu locatarii ,ci cu asociatia.Nu au dreptul sa intre ei in casele oamenilor si sa pretinda ceva.teava lor se opreste la intrare in bloc. Numai ganditiva ca atunci cand asociatia are datorii va opreste caldura la toti nu exista persoana cu datorii la radet ci doar asociatia de propietari are datorie.Asa ca nu mai acceptati taxa la radet.Pai daca nu va mai da caldura ce faceti ,va duceti sa le mai dati si bani ca sa va puneti centrala???arb fi de tot rasul.

   1. DokGo says:

    @marius:

    Condiţiile de aprobare si sanctiunile in cazul debranşarii/rebranşarii sunt stipulate în următoarele acte normative:
    - Legea nr. 325/2006 – art. 30, 32 alin. c, 45 (1) b, 46
    - Legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilitati publice – art. 47 alin. (1) e, 48 alin. (1),(2),(3)
    - Ordinul A.N.R.S.C. nr. 91/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica – art. 246, 247, 248 alin. 2, 249, 251, 252, 254, 303 alin. 3

    In Bucuresti, conform Hotărârii C.G.M.B. nr. 126 / 2008, exista o taxa de eliberare a avizului de debransare (59,34 lei fără TVA), iar costurile efective de debranşare sunt în funcţie de numărul de etaje ale blocului şi de tipul de legături folosite pentru debranşări (între 47 şi 85 lei/calorifer, fără TVA).

 12. pop.escu says:

  Buna, as vrea si eu sa ma debransez de la coloana comuna de gaz si sa ma bransez separat. Stau la parter si am teava de gaze principala la 3-4m. Nu ma intereseaza sa-mi montez centrala ci vreau doar un foc pt. aragaz. Aveti idee cat ma poate costa investitia (proiect+taxe Distrigaz+racord teava +contor). Se poate monta contorul pe casa scarii? Cat poate sa dureze pana la punerea in functiune? Imi recomandati si mie o firma?

 13. breza cristina says:

  as dori sa stiu cat ma costa montarea unei centrale electrice de 6 kw (centrala protehrm, calorifere,tevi, etc., manopera,la o casa cu 2 camere si baie ?

 14. Ionica says:

  Daca are cineva nevoie in Iasi de un instalator serios cu garantie si factura
  Va dau un pret orientativ sa nu va insele cineva:

  Instalatie gaz 1500 lei la gata (proiect, executie , racordare la centrala si aragaz)
  Manopera : 100 lei/calorifer
  200 lei/ centrala
  De ex (5 calorifere + centrala= 700 lei) In pret este inclus si apa rece si apa calda de la centrala si eventuale modificari la bucatarie (chiuveta si baterie nou, sifon nou)
  Materiale (tevi de polipropilena, robineti calorifer marca RBM si toate piesele de calitate- la apart 2 camere cam 650 lei)
  Centrala este 1750 marca Motan K Start (aruncati o privire pe site-ul lor sa vedeti ca sunt de calitate si piesele toate ca la centralele scumpe.

  Sau daca doriti alta marca de centrala o alegeti singuri.

  Ma gasiti pe youtube: ” instalatir Iasi ” si primul link de sus.

 15. Ramona says:

  as vrea si eu sa imi montez centrala la un apartament cu doua camere,am deja montat ceasul de gaz,am tot ce imi trebuie,doar ca nu am centrala si caloriferele,ma puteti ajuta si sa imi spuneti cam cat mar costa,as vrea si un sfat cu privire la marca centralei.Sunt din Lugoj,dar nu stiu preturile.multumesc.

 16. bogdan says:

  Centrala Ariston Clas 24 FF – 23 milioane (prin buy back -reducere 3 milioane de la 25 ) . 5 calorifere Purmo (C22 600 – 1200/1000/800/600/ scarita 1000 ) + 70 m de teava cupru m-au costat 22 milioane si un pic. Deci cu tot cu centrala 45 de milioane. Fitinguri , robineti si accesoriile pentru instalatie apa si gaz aproximativ 10 milioane. In total 55 de milioane la ap cu 3 camere. Manopera aprox . 7 milioane . ==> TOTAL = 62milioane

 17. Paula says:

  Eu vreau sa-mi instalez o centrala termica intr-o casa la curte. Am instalatie de gaze la sobe. Doresc o centrala pentru incalzire 2 camere si bucatarie .
  M-ar interesa serviciul complet , adica achizitionarea centralei cu toate componentele necesare si celelalte operatiuni de punere in folosinta deci de la A -Z . Ma puteti ajuta sau servi ? Multumesc anticipat.

 18. Paula says:

  Am uitat sa spun ca nu am apa curenta , am fantana deci i-mi trebuie si un hidrofor . Deci daca se poate faceti-mi si un calcul estimativ. Astept raspuns.

 19. rodica says:

  as vrea sa instalez o centrala in garsoniera in suprafata de 38 de metri patrati, 3 calorifere plus balcon. Cam care ar fi costurile si ce imi recomandati?

 20. Niky says:

  Se pare ca nu a citit nimeni cu atentie articolul (de un an si jumatate), altfel ar fi observat greseala:”Este complet interzisa montarea in garsoniere / apartamente de bloc centrale termice ce functioneaza cu tiraj fortat ( aerul de ardere se ia din incapere si care necesita montarea unui cos de fum clasic) pe gaz, lemne,….”. Autorul cred ca a vrut sa scrie “cu tiraj natural”

  1. Se pare ca totusi l-a citit cineva cu atentie. Multumesc, am modificat :)

 21. C.E.T. & RADET,E-on,Apometre,Repartitoare,Reabilitari termice si prosti...multi prosti! says:

  Românul se îndatoreaza…
  ..face împrumuturi în banca,plateste restante,penalitati si facturi umflate la întretinere.Se fura începând cu seful de scara si pâna la nenorocitii de la CET si RADET.

  SUME ENORME !!!

  Articolul incepe cu-
  ”Debransarea de la CET-RADET…
  Cum sa coste asa mult operatiunea asta!?Nu mai vreau caldura la supra-bisnitza de la tine si gata.Imi mai pui si n taxe si oprelisti!?Sunt PROPIETAR pe apartamentul meu! Tevile alea le tai si gata !
  Treceti cu nepasare peste drepturile mele…dar fiind o societate distrusa de comunism…nimanui nu ii pasa!Imi dati fortat caldura la supra-pret si in primavara imi furati apartamentul…
  -pretex;penalitatile…
  E o intreaga mafie care vâneaza apartamentele cu datorii la intretinere.Le liciteaza intre ei(Primaria cu diversi dubiosi).Scot familii nevoiase(copii)afara în strada ca pe ultimii câini.Nimeni nu ancheteaza si nu da in judecata pe acesti escroci…
  Stati ca blegii….faceti imprumuturi in banca…Centralele pe gaz sunt tot o porcarie ca si afacerea cu apometrele si repartitoarele.In 5 ani gazul (la nivel european se cere un singur pret) se va scumpi enorm si se vor baga si taxe pe centrala(poluarea mediului)…Traiul intr-un apartament e mai scump ca intr-un palat.
  La Iasi la 2 camere au venit facturi de 1.200 lei pe luna Martie(2011).Mie pe Luna Martie la 3 camere(cu repartitoare si cu 2 calorifere inchise-baie si bucatarie)mi-au venit1.300 lei.

  EDWARD.R.MUNRROW
  spunea;

  ”O TARA DE OI MERITA UN GUVERN DE LUPI”…

  Unguri nu vezi in E.U. …la munca.S-au organizat acasa.Suntem(nivel de trai)sub polonezi,si chiar bulgari.Noi românii suntem smecheri.Ne-am furat unul altuia palaria ani de zile….Acum tragem consecintele.
  Suntem smecheri…si asta costa…
  Apartamentele comuniste sunt niste dezastre economice.Prost concepute,prost executate-la norma cu detinuti,soldati si muncitori calificati peste noapte.Cu beton turnat iarna la -15*C…cu stâlpi si plansee strâmbe…etc.Traiul in aceste custi e un lux enorm…
  Marea moda acum e -Reabilitarea termica.O alta porcarie executata in graba cu materiale ieftine si de proasta calitate.Nimeni nu tine cont ca la noi sunt -35*C-Iarna si +35*-Vara(Temperaturi extreme)….

  ”SA TRAITI BINE…..!!!Iarna in frig si vara in canicula…
  (Smecherii au aer conditionat…)

 22. [...] in Bucuresti. Ce isi mai frecau palmele comerciantii de centrale termice de apartament si instalatorii, doar ca astazi, potrivit unor surse municipale, liderii USL i-au atras atentia edilului-sef ca nu [...]

 23. Andrei says:

  Buna seara,

  Aveti idee cam cat ar costa teava de gaze de la etajul 1 pana la etajul 5?

 24. tudomanios says:

  Niky autorul articolului a scris articolul corect…citeste din nou articolul si nu interpreta cum crezi ca-ti pica tie bine…Este un articol care ofera tuturor informatiile generale de care are nevoie un consumator.Apoi pentru cei care doresc ca sa-si monteze centrale de apartament, le recomand ca sa tina cont de cele scrise de Ionica cu preturile din Iasi.In primul rand sunt de acord cu el ca centralele de la KOBER sunt f bune, iar pentru proiecte ,avize,receptii si puneri in functiune+avizare ISCIR sa apelati la o firma care este agreata si poate sa va faca toate lucrarile.Nu umblati dupa tot felul de “specialisti” ca poate va va costa mai mult…Apoi daca doriti sa montati o CT as recomanda sa vedeti preturile la mai multi furnizori.Intre unele societati exista la acelasi produs diferente de pret destul de mare,nu va lasati pacaliti de cei care va vor face lucrarea…In rest, multa sanatate,caldura multa,si succes…
  DACA ARTICOLUL A AVUT GRESELI,II CER SCUZE LUI Niky,IAR LUI BOGDAN MAI MULTA ATENTIE…:))

 25. gygy says:

  mai fratilor eu sant instalator si am niste preturi cred eu ca destul de bune si ma refer la pret per total adica central calorifere teava si fitinguri, garsoniera 4300 ron,ap2cam 4700 ron,si 3cam5300ron,instalatii de gaz si proiect 1600ron,detector gaz 260ron,montaj obiecte sanitare 350ron, bine unele dintre preturi sant usor negociabile,tel 0752xxxxxx

 26. Ramo says:

  Eu stau la blocuri ANL unde avem centrala de scara.Din cauza discutiilor de fiecare an privind intretinerea vreau sa cumpar apartamentul in care stau si sa montez centrala proprie.Cand au venit cu verificarea la gaz am intrebat daca in acest apartament se poate pune centrala si au spus ca da,teava e suficinet de groasa.Cand am montat cuptorul si plita am intrebat si echipa aceasta daca se poate si raspunsul a fost deasemenea pozitiv.Teava de pe scara pare si ea suficient de mare.Tind sa cred ca nu vor sa ne lase sa ne punem centrale(acum am iarna intretinere la 2 camere 600 ron).Vreau sa intreb cat m-ar costa cu aproximatie,sa trag teava si sa pun centrala?Sunt singurul proprietar si locuiesc la etajul patru.Multumesc anticipat

  1. Diana Barrera says:

   Daca afli spunemi si mie pretul te rog sora mea locuieste in blocuri la A n l si vreau Sao trimit bani sa isi puna o centrala termica Multumesc frumos

 27. Ciprian says:

  Manopera difera de traseul catre radiatoare 200ron max, pt ct termica 400ron max fara boiler, proiectul gaze (renominalizare) asta daca aveti deja gaze individuale 1000ron, istalatie gaze max 700ron la bloc si traseul ac menajera max 300ron si nu conteaza materialul ppr cupru etc.
  O ct de 24kw fara baioler inclus max 3000, un radiator exp 1400×600 450ron, piesele si teava ppr 700-1000 ap 3 camere teava de 25-20 fibra compozita sa cu aluminiu.

 28. VULPEASPIRECK says:

  BUNA ZIUA TUTUROR !!!
  Doresc sa sesizez un aspect.
  am avut o centrala termica de apartament ARISTON T-2 careia i s-a defectat placa electronica – centrala este montata in apartament din aprilie 2001, deci are o vechime de 12 ani, timp in care nu am avut niciun fel de problema de functionare cu centrala …. si am cumparat alta centrala tot ARISTON BISS 24 FF, deoarece placa la cea veche costa in jur de 7-8 milioane sau de reparat circa 3 milioane si consider ca nu merita sa fac o asemenea reparatie.
  PROBLEMA CE VREAU SA O SESISEZ:
  centrala cea noua este luata de la DOMO in rate cu card de cumparaturi, in acest timp cat am fost sa o ridic de la magazin am tinut legatura cu inginerul de la firma care se ocupa si comercializeaza numai centrale ARISTON din orasul meu cu rugamintea de a asigura montarea centralei noi in locul celei vechi pe perete. se inlocuia centrala ARISTON T-2 cu ARISTON BISS 24 FF.
  PRIN TELEFON MI S-A spus ca trebuie sa achit montarea celei noi punerea in functiune si autoriuatia ISCIR.
  A REVENIT in scurt timp la telefon si cand a auzit ca este tot ariston a spus ca nu voi plati decat 1 milion PIF deoarece fiind tot ARISTON firma lor avand contract cu ARISTON nun trebuie sa mai platesc si celelalte – autorizatia ISCIR si chiar montarea ei pe perete.
  DAR SURPRIZA !!!!
  cand a venit dupa ce a montat-o meseriasul a trebuit sa platesc totul
  adica
  - PIF
  - MONTAREA
  - ISCIR …………..total 3,5 milioane VEZI DOAMNE AM INTELES EU GRESIT PRIN TELEFON !!!!!!!!!!!!!!
  CE SA FIE , CE SA FIE ???? O MARE HOTIE SAU CHIAR NU AM INTELES

  PS URMEAZA SA PRIMESC CHITANTELE , MA INTREB SI SUNT CURIOS DACA VOR FI
  3 CHITANTE SAU DOAR UNA CU SUMA DE 3,5 ????
  DACA NU O SA STAU DE VORBA CU …………………

 29. VULPEASPIRECK says:

  astept parerea voastra !!!!!!!
  stfn_tiberiu@yahoo.com

  cu respect si corectitudine, T.

 30. puiu says:

  as dori sa cumpar o centrala buderus de 65 kw + boiler….stie cineva cat ma costa centrala+ 10 calorifere + manopera separat

 31. Cristi says:

  de ce nu da nimeni numele firmei cu care a lucrat ?
  isi pierde din credibilitate

 32. alina says:

  aveti mare grija cu cine vorbiti pentru contractul de gaze si cu cine montati centrala si caloriferele .eu am pus de 2 zile cu unu Gelu si q unu madalin doi mincinosi ,va cere la inceput mi putini banii cik q reducere ,apoi va jetmaneste de banii ,cere bani in prostie cik ptr materiale nu vrea sa le cumperi u asa cum este intelegera de la inceput ,i-am dat banii pentru materiale 1200 lei i-am zis ca rau bonuri , a zis o ti le aduc ,dar nimic ……cand l-am intrebat de bonuri mi-a zis ca are pe o mica parte din materile ca restul le-a pus de la el si ca oricum costau banii si alea o totala minciuna .mi-a montat caloriferele si pana la monteze centrala la-m sunat zi de zi o saptamana a venit iarna si eu stau q centrala in casa si ma uit la ea .aveti grija sa nu pune-ti tot cu ei cand o sa am mai multe detalii despre ei va mai scriu,o zi buna

 33. Stefan says:

  Am parcurs site-ul si constat ca este unul de buna calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>