centrale Buderus

Cum se produc peletii ? Linie de fabricatie peleti

Peletizarea este procesul prin care se produce combustibil solid / pelet din materiale agricole si forestiere cum ar fi: rumegus, crengi, resturi de scandura sau alte resturi lemnoase, frunze, paie, tulpini de floarea soarelui sau porumb, soia… Pentru ca acest proces tehnologic sa fie complet avem nevoie in afara de combustibil si de urmatoarele echipamente, care luate impreuna, formeaza linia de fabricatie peleti:

 • Tocatoare sau maruntitoare pentru biomasa
 • Mixere
 • Uscatoare de peleti
 • Prese de peleti
 • Masina automata de impachetat

Tocatoarele pentru biomasa precum si mixerele sunt utilaje ce se folosesc pentru a uniformiza reziduurile lemnoase. Sunt dotate de regula cu un sistem de alimentare hidraulic format din discuri cu dinti din otel care asigura transportul dirijat al lemnului catre cutitele de taiere. Tocatorul permite controlul rolelor de alimentare acestea putand fi pornite sau oprite in ambele sensuri, si produce fragmente de lemn foarte uniforme, datorita unghiului de taiere de 90°.

Uscatoarele de peleti se folosesc pentru a usca materialul tocat, dar care trebuie sa aiba o umiditate de sub 30% pentru uscatoarele clasice sau de sub 50% pentru uscatoarele cu tambur rotativ. In uscatorul cu tambur rotativ, curentul puternic de aer cald tine in suspensie materialul tocat ducand la uscarea acestuia. Datorita vitezei mari a curentului de aer si a faptului ca materialul tocat se afla in suspensie, suprafata de transfer intre aer si materialul solid este mare deci rezulta si o rata mare a transferului de caldura. Generatorul de aer cald este un cuptor pe baza de lemne sau carbune, dar la care poate fi adaptat si un arzator pe gaz sau combustibil lichid. Materialul tocat umed este uscat in cateva minute si este transportat mai departe prin intermediul unui ventilator centrifugal.

Presele pot fi folosite si in gospodarii, ferme, unitati de productie, spre granularea furajelor pentru animale sau spre reciclarea diverselor materiale si transformarea acestora in peleti ce au o putere calorica mult mai ridicata fata de materia prima folosita, sau pot fi combinate cu tocatoare si uscatoare pentru a forma linii complete de produs peleti.

Presele de peleti sunt utilaje ce folosesc motoare de putere care invart role metalice ce preseaza meterialul tocat pe o matrita cu gauri. In urma presarii prin aceste gauri materia prima tocata se compreseaza si formeaza o masa compacta ce ia forma, diametrul si lungimea gaurii din matrita. Datorita temperaturii de aproximativ 70-80 oC ce se produce prin frecare, fibrele din materia prima se unesc intre ele si se plastifiaza astfel ca peletii au o consistenta destul de dura. Matritele pot avea doua forme diferite plana si circulara, generand astfel doua modele diferite de prese: prese cu matrita plana si prese cu matrita circulara fiecare din aceste modele avand avantaje si dezavantaje.

Masinile automate de impachetat in saci de plastic cu capacitate de reglaj intre 10 si 30 Kg sau in saci de rafie cu capacitate de reglaj intre 50 si 100Kg.

Pretul unei linii de fabricatie peleti este variabil, functie de echipamentele componente, capacitatea de productie, calitatea combustibilului rezultat in urma prelucrarii, etc. Cea mai ieftina linie de fabricatie pleaca de la 15000 EUR+T.V.A. si poate ajunge la o valoare de 100000 EUR + TVA sau chiar mai mult.

 

In uscatorul cu tambur rotativ, curentul puternic de aer cald tine in suspensie materialul tocat ducand la uscarea acestuia. Datorita vitezei mari acurentului de aer si a faptului ca materialul tocat se afla in suspensie suprafata de transfer dintre aer si materialul solid este mare rezultand o rata de transfer a caldurii mare.Generatorul de aer cald este un cuptor pe baza de lemne sau carbune. Se poate adapta si un arzator pe baza de gaz sau combustibil lichid. Materialul tocat umed este uscat in cateva minute si este transferat mai departe cu ajutorul unui ventilator centrifugal.Este dotat cu un sensor de umiditate si un panou electric de control

56 Comments

 1. ma intereseaza linia de facut peleti,cam cit ar fi pretul ei?

 2. Ghita says:

  Buna
  Mar interesa o presa de produs peleti si un uscator de rumegus cam la o capacitate de de productie de 300 -1000 de kg/h mar interesa pretul si cum se poate achizitiona
  Va multumesc

  1. ionut says:

   cat costa o presa de peleti.

 3. ion marian says:

  m-ar interesa o linie completa de produs peleti la o capacitate de aproximativ 200-300kg/h .cat costa si cum as putea s-o achizitionez.multumesc si asptept raspuns la adresa mea ,,ionmariana82@yahoo.com,,

 4. Balbasenco Viorel says:

  Buna, mar interesa cit ar costa utilajul in complect pentru producerea peletilor. multumim anticipat.

 5. Balbasenco Viorel says:

  Pretul inclusiv instalarea si transportarea in moldova

 6. constantinescu eduard says:

  va rog sa necomunicati costul uneiprese de confectionat peleti si separat tocatorul. deasemeni un nr de telefon. va multumesc.

 7. elena dumitran says:

  as dori sa-mi contirmati pretul unei masini de fabricat peleti si pretul combustibilului .
  in asteptarea raspunsului dvs,
  multumesc anticipat

 8. marian says:

  buna seara.as dori mai multe informatii despre o linie de fabricare pelet si brichete da lemn. locuiesc in zona petrosani- HD-unde santem inconjurati de paduri defag, stejar, pin, molid, si alte tipuri,precum si de diferite puncte de prelucrare a lemnului, de unde se poate procura materia prima necesara acestei activitati. scopul este achizitia unei astfel de linii.(capacitatea 1000kg/h si 2000 kg/h -pt. a face o comparatie ).santem in faza de initiare pt. obtinerea de fonduri de la comunitatea europeana, si avem nevoie de o oferta de pret.bineanteles vom avea nevoie de o consultare cu specialistii dvs. pentru a gasi solutia potrivita. va multumesc anticipat, marian lupea

 9. petru says:

  Buna ziua,mar interesa costul unei linii de fabricarea peletilor,inclusiv transportata si instalata in R.Moldova.va multumesc anticipat,Petru

  1. Gheorghe says:

   salut!asi dori sa cumpar o linie de facut peleti,cu capacitatea de productie de 150-300kg/h.transportarea si instalarea in R. Moldova,as vrea sa stiu pretul!

 10. Dany says:

  Buna ziua, as fi interesat sa achizitionez o linie de productie peleti de capacitate mica.
  Va rog sa-mi transmite-ti o persoana de contact si un nr. de telefon cu cine as putea discuta referitor la aceasta linie de productie.
  Multumesc

 11. ciorba gheorghe says:

  aveti masina de facut peleti?…daca da, ma intereseaza care fuctioeaza cu rumegus si crengi …

 12. TARTA DORIN says:

  ma intereseaza o linie de facut peleti de capacitate medie si ce putere de curent am nevoie .se pot face peleti si din paie

 13. Den says:

  m-ar interesa o linie completa de produs peleti la o capacitate de aproximativ 200-300kg/h .cat costa inclusiv t.v.a. din R.Moldova cum as putea s-o achizitionez!!!

 14. tim says:

  buna ziua .ma intereseaza o linie de fabricat peleti de capacitate medie 500-1000 kg h doresc sa stiu un pret si cum se poate transporte in MM eu locuiesc intr-o zona cu mult lemn si materia prima este lemnul ma intereseaza si ce suprafata de montare este necesara va multumesc frumos

 15. alexandru says:

  buna ziua mar interesa o linie de fabricat peletii, cu capacitatea de 200-250kg/h.costul ei in republica moldova si instalarea daca e complicata.

 16. vasile says:

  buna ziua. ma intereseaza un pliant sau informatii cu caracteristicile tehnice si tot ceea ce tine de asamblarea unei linii de fabricat peleti din paie si rumegus de preferinta fabricat in germania cu o capacitate de 500-1000kg/h.

 17. MANTA FLORIN says:

  Buna ziua.Va rog o oferta de pret pentru o linie peletizare completa capacitate cuprinsa intre 250 si 1000kg/h.precum si un nr de tel pentru a va contacta pentru detalii.Va multumesc anticipat

 18. Gabriel says:

  o linie completa , 800-1000kg /h 70000 euro +tva

 19. Oprea Adrian says:

  Buna ziua .Ma intereseaza o linie de fabricat peleti de capacitate medie.

  Multumesc.

  1. gabriel says:

   ce inseamna medie?

 20. Florin Mihalache says:

  Buna ziua, ma intereseaza sa achitionez o linie de fabricatie peleti de capacitate mai mare si doresc sa stiu care sunt costurile. Va multumesc.

 21. David Dorin says:

  Buna seara,
  m-ar interesa o linie completa de produs peleti la o capacitate de aproximativ 300-1000kg/h ,cat costa si cum as putea s-o achizitionez.
  Multumesc!
  Cu stima,
  Dorin David

 22. Vanci says:

  Buna ziua, m-ar interesa o linie pt. facut peleti sau brichete ptr. proiect GAL. As dori sa aflu modele,capacitate si preturi. Multumesc.

 23. ninel says:

  buna seaara. as dori sa stiu cum as putea achizitiona o presa pentru peleti de capacitate mai mica, de asemena si ofertele pentru utilajele dvs.
  cu respect,
  ninel

 24. Dany says:

  Buna ziua. Ma intereseaza costul unei instalatii complete de producerea peletilor din rumerus,paie resturi vegetale de 300-500kg/h si pretul doar pentru presa, aceasi productie per ora. Daca puteti imi puteti trimite si toata oferta dumneavoastra ca sunt interesat sa achizitionaz. Va multumesc anticipat.

  1. musat doru says:

   Buna ziua ,

   Va rog sa-mi trimiteti o oferta pentru o centrala pe peleti ( 60-80-kw ) , aparat de facut peleti si tocator .

   Multumesc .

 25. Sergiu says:

  Buna ziua!de asemenea va rog sa-mi expediati pe e-mail o oferta a intregii linii de producere peleti cu o capacitate nu mai mare de 300 kg/h si inclusiv cheltuielile pentru a o instala la final in Rep. Moldova,adica importul,transportul etc.Multumesc!

 26. ghenade dan says:

  Sint interesat si eu de oasemenea masina de facut peleti din rumegus dispun de un atelier dotat si vreau sa o cnfectionez singur apropo am o moara cu ciocanele /tocator disponibil sau pot confectiona altul dupa cerintele clientului incercati si o sa avem o buna colaborare si succese

 27. cociorva daniel says:

  ma intrereseaza o linie complecta de pellets de capacitate de pina la o tona pe ora si un pret
  daca cineva stie va rog un e mail

  cociorvadaniel@yahoo.com

  multumesc

  plata pe loc

 28. ghinea says:

  sant interesant de un inpiant de produre pellet fino a 15000

 29. ene valentin says:

  ma intereseaza o presa de facut peleti de capacitate mica undeva la 200kg.h

 30. Om bun ma consider eu says:

  Ori o faceti ca la Targoviste tone si tone pe zi,ori pentu uz personal nu meerita.Noapte buna

 31. gabriel says:

  sunt interesat de o linie completa pentru confectionarea peletilor din rumegus, resturi lemnoase, tulpini de porumb cu o capacitate de 300-500 kg./h. De asemeni as vrea sa stiu aprox. suprafata locatiei de desfasurare a procesului si totodata de ce utilitati am nevoie (gaz metan, curent electric-ce putere, apa). Va rog sa-mi transmiteti pretul pentru o linie completa, transport, instalare, etc. Va multumesc anticipat,

 32. ungurean Claudiu says:

  Buna. M-ar interesa o oferta de preț pentru o linie completa de fabricație de aprox. 300-500 kg/ h. Mulțumesc

 33. Kacso Eniko says:

  Buna. M-ar interesa o oferta de pret pentru o linie completa de fabricatie de aprox.150-300 kg/h si 300-500 kg/h.Multumesc frumos

 34. Gurau Costel says:

  Buna. M-ar interesa o oferta de pret pentru o linie completa de fabricatie de aprox.150-300 kg/h .Multumesc

 35. Bejan Valerian says:

  Buna ziua, as fi interesat sa achizitionez o linie de producere peleti de capacitate minim posibila, care ar folosi la producere crengi sau rîpcă(viţă de vie)
  Va rog sa-mi transmite-ti o persoana de contact si un nr. de telefon cu cine as putea discuta referitor la aceasta linie de producere.
  Multumesc

 36. Tiberiu Ignat says:

  Buna seara. Suntem interesati de o linie completa pentru confectionarea peletilor din rumegus, resturi lemnoase, tulpini de porumb cu o capacitate de 300-500 kg./h. As vrea sa stiu aprox. suprafata locatiei de desfasurare a procesului si totodata de ce utilitati am nevoie (gaz metan, curent electric-ce putere, apa), norme europene obligatorii, numar de angajati, etc. Va rog sa-mi transmiteti pretul pentru o linie completa, transport, instalare, etc. Va multumesc anticipat,

 37. vlad says:

  ma intereseaza o linie de productie peleti complete, o persoana de contact nr. de telefon?
  Multumesc!

 38. LUDLILA says:

  Mă interesează o oferta de preț pentru o linie completa de fabricație de aprox. 500-1000 kg/ h. Mulțumes

 39. vasiliu nicusor says:

  buna mar interesa o linie de fabricare pelet antre 150-300 km pe ora care este pretul

  1. bianca says:

   ma intreseaza o linie completa de facut peleti medie nici mare nici mica pentru uz propriu

 40. Lucian Sleam says:

  Sunt interesat de o linie completa pentru confectionarea peletilor din rumegus, resturi lemnoase, tulpini de porumb cu o capacitate de 100-300 kg./h. De asemeni as vrea sa stiu aprox. suprafata locatiei de desfasurare a procesului si totodata de ce utilitati am nevoie (gaz metan, curent electric-ce putere, apa). Va rog sa-mi transmiteti pretul pentru o linie completa, transport, instalare, etc. Va multumesc anticipat

 41. Cristian Ciobanu says:

  Sunt interesat de o linie completa pentru confectionarea peletilor din rumegus, resturi lemnoase, tulpini de porumb cu o capacitate de 100-300 kg./h. De asemeni as vrea sa stiu aprox. suprafata locatiei de desfasurare a procesului si totodata de ce utilitati am nevoie (gaz metan, curent electric-ce putere, apa). Va rog sa-mi transmiteti pretul pentru o linie completa, transport, instalare, etc. Va multumesc anticipat

 42. nicolae says:

  Sunt interesat de o linie completa pentru confectionarea peletilor din rumegus, resturi lemnoase, tulpini de porumb cu o capacitate de 100-300 kg./h. De asemeni as vrea sa stiu aprox. suprafata locatiei de desfasurare a procesului si totodata de ce utilitati am nevoie (gaz metan, curent electric-ce putere, apa). Va rog sa-mi transmiteti pretul pentru o linie completa, transport, instalare, etc. Va multumesc

 43. craiu bogdan says:

  Buna ziua a-si dori sa cumpar o linie de facut peleti,sunt din Bacau,contactati ma va rog.pe mail.
  multumesc
  craiu

 44. Marius Rizea says:

  Buna ziua,
  Sunt in derularea unui proiect bazat pe fonduri Europene pentru construirea unei fabrici de mici dimensiuni pentru fabricarea de peleti.
  Va rog sa-mi faceti o oferta completa ( utilaje + transport + montaj ) pentru o linie de productie de maxim 1 tona/h.

  Cu respect

 45. Preda Gheorghe says:

  Doresc informati pentru a cumpara o linie complecta de confectionare a peletilor!

 46. stuparu tiberiu says:

  Vreau o instalatie de pelet completa,montata

 47. popa alexandru says:

  Costa cam mult dar cei care sat interesati cu adevărat o vor cumpăra
  Pretul este de 325000 euro o vand cu tot cu tocator .cuprinde matrita pătrată dimensiuni 15-5-10cm si rotunda doua matrite cu diametru de 1 cm si 10 cm .capacitate productie 500 -1000 kg h

  Nu negociez

 48. Pirvu Ionut says:

  Buna seara ma intereseaza si pe mine o line de facut peleti,astept un email cu detali si preturia,o seara buna!!

 49. ivascu says:

  doresc o oferta pentru presa peleti cu o capacitate de cca 500-700 kg/ora

 50. Gigi says:

  Sunt interesat de înființare a unei linii de producție peleti. Care este prețul de achiziție ce suprafața totală teren îmi trebuie și alte utilități necesare.

 51. DUMITRASCU CERASELA says:

  Sunt interesat de o linie completa pentru confectionarea peletilor din rumegus, resturi lemnoase cu o capacitate de 100-300 kg./h. De asemeni as vrea sa stiu aprox. suprafata locatiei de desfasurare a procesului si totodata de ce utilitati am nevoie (gaz metan, curent electric-ce putere, apa). Va rog sa-mi transmiteti pretul pentru o linie completa, transport, instalare, etc. Va multumesc anticipat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>